KENDERES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

Kenderes és Bánhalma Önkormányzatának honlapja

5331 Kenderes, Szent István út 56.

KENDERES VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

Kenderes és Bánhalma Önkormányzatának honlapja

5331 Kenderes, Szent István út 56.

Sportoló Büszkeségeink

Tartalom:

-Bordás József (Kézilabdázó)

-Bordás Réka (Kézilabdázó)

-Kovács Nikolasz (Labdarúgó)

-Szerencsi Miklós (Labdarúgó)

-Szél Zsófia (Labdarúgó)

-Tóth Péter (Erős Ember)

 

Bordás József (kézilabdázó)

A kenderesi származású  sportember oszlopos tagja volt az 1986-ban világbajnoki ezüstérmes, majd két évvel később a szöuli olimpián negyedik helyezett nemzeti csapatunknak.

A testnevelő tanárként dolgozó, egykori kiváló jobbátlövőt telefonon értük el. Miután gratuláltunk a születésnapja alkalmából, a hogyléte felől érdeklődtünk.

– Nemrégiben a jobb térdemet műtötték, most már jobban vagyok, hamarosan minden rendben lesz. Nem ez volt az első műtétem, az Achilles-inamat és a gerincemet is rendbe kellett már rakni. A lényeg, hogy egészség legyen.

– Hol tartja a világbajnoki érmét?

– A szobában a vitrinben, kiemelt helyen, nagy becsben tartom. Óriási siker volt a magyar kézilabdázás számára, én is egy picit hozzátettem az eredményhez. Arra emlékszem, hogy mindenki esélytelennek tartott bennünket, hiszen az előző vb-n kilencedik helyen végzett a csapatunk. Mi azonban alaposan felborítottuk a papírformát, sorra arattuk a győzelmeket, így már középdöntőbeli meccseinket elkezdte közvetíteni a magyar televízió is, kézilabdaláz volt idehaza.

– Szerencsére a Svájcban élő magyarok hazai hangulatot varázsoltak számunkra. A döntőben nem jutottam lehetőséghez, és sajnos nem igazán sikerült, a jugoszlávok végig vezettek, mi csak futottunk az eredmény után. Az igazság az, hogy azon a meccsen azzal a két góllal jobbak voltak nálunk. Én azt mondom, hogy szépen csillog az ezüstérem is.

– Úgy tűnik, hogy a jugoszláv csapat mumusuknak számított, hiszen két évvel később a szöuli olimpia bronzcsatájában is kikaptak tőlük.

– Balszerencsénkre szenzációs csapatuk volt a jugóknak, hiszen 1984-ben, Los Angelesben olimpiát nyertek, majd két év múlva vb-t, és 88-ban is közel álltak a címvédéshez, de a középdöntőben megelőzték őket a későbbi győztes szovjetek. Mi is nagyot játszottunk az olimpián is. Örökké felejthetetlen élmény volt az NDK elleni meccs, amelyet többgólos hátrányból nyertünk meg egy góllal, és így csoport­ másodikként játszhattunk a bronzéremért. Ekkor négy góllal maradtunk alul a jugoszláv válogatottal szemben. Magán az ötkarikás játékokon szerepelni pedig óriási élmény és megtiszteltetés volt, amíg élek, nem fogom elfelejteni.

– Két év múlva is kerettag volt a csehszlovákiai vb-n, de ott már kevesebb lehetőséget kapott a hatodik helyezett csapatban, mint előtte.

– A svájci vb-n és az olimpián Mocsai Lajosnál valóban több lehetőséghez jutottam, mint később Csík Jánosnál, de tegyük hozzák, kitűnő játékosok alkották akkor is a magyar válogatottat, nagyon nehéz volt bekerülni, mindkét edző leginkább védekezésben számított rám. Arról nem beszélve, jobbátlövő poszton Gyurka Jani és Fodor Jani voltak a vetélytársaim. Azért óriási dolognak tartom, hogy 110 alkalommal játszhattam a magyar nemzeti csapatban, és olyan klubcsapatokban is évekig szerepelhettem, mint a Honvéd és a Debrecen. A fővárosiakkal kétszeres magyar bajnok és kupagyőztes is voltam.

– A jó szereplés jutalma pedig az lett, hogy egy spanyol csapattól, a Valladolidtól kapott szerződést. Hogy érezte magát náluk?

– Remek két évet töltöttünk a családommal a csodás spanyol városban. Kedveltek a klubnál, én is szeretettel gondolok vissza az ott eltöltött két évadra. Marasztaltak a spanyolok, de sajnos a derekam nem bírta a terhelést, ezért hazatértünk. Elkezdtem tanulni, elvégeztem a Testnevelési Főiskolán az edző szakot, majd a szegedi tanárképző főiskolán szereztem diplomát. Alsóbb osztályban folytattam a játékot, az Orosházával előbb a harmad-, majd a másodosztályt is megnyertük, de én már az NB I.-es szereplést nem vállaltam. Utána Mezőtúron is szép és felejthetetlen éveket töltöttem.

– A kenderesi szakiskolában tudják a diákok, hogy a testnevelő tanáruk milyen eredményeket ért el kézilabda-­pályafutása során?

– Nem szoktam dicsekedni tanítványaimnak a múltban elért eredményeimmel. A jelen számít, igyekeztem átadni tudásomat a fiataloknak. Fontos, hogy megadjuk egymásnak a tiszteletet.

Bordás József 32 éve él házasságban feleségével, Eszterrel, aki egykoron NB II.-es kézilabdás volt. Két leányuk született. Barbara inkább humán beállítottságú, húga, a 23 esztendős Réka azonban édesapja nyomdokaiba lépve kézilabdázik, a Debrecen játékosa – és már a válogatott edzőtáborába is meghívták. Amiben különböznek, míg apukája átlövő volt, addig Rékának beálló a posztja.

Forrás:Szoljon.hu Varga Csaba 2020.06.20.

Pályafutása

17 évesen kezdett el kézilabdázni Cseh Zoltán edző szorgos kezei alatt. A szolnoki TV tornán fedezték fel, ahol 18 évesen 8 gólt lőtt az akkor feljutó Ózdnak, akik egyből le is igazolták. Három hónappal később felfigyelt rá Kovács László mesteredző és Kovács Péter világválogatott. Ekkor került a Budapesti Honvédba, ahol 6 évig játszott (198086). Csapatával kétszer nyerték meg a magyar bajnokságot, egyszer a Magyar Kupát.

1983-ban kapott meghívást a magyar válogatottba. Az 1986-os svájci kézilabda világbajnokságon ezüst érmet nyert. Ez idő alatt a Dózsában, Debrecenben játszott ahol a 3. helyezést érték el a bajnokságban. 1988-ban a szöuli olimpián 4.-ek lettek, Jugoszlávia ellen 24-22-re vesztettek. 1990-ben Spanyolországba a Valladolid csapatához igazolt.

Edzőként

1992-ben kiújuló derékfájdalmai miatt úgy döntött abbahagyja a versenyzést. Hazatérése után a Szegedi Tanárképző Főiskolára járt. Ekkor került kapcsolatba Orosháza csapatával. Újra játszani kezdett és az NB II-ből az NB I-ig meneteltek, de a legfelsőbb osztályt kora miatt már nem vállalta. Ezután került Mezőtúrra, ahol játékos, majd az ifjúsági, utána pedig a felnőtt csapat edzője lett

Személyes adatok
Születési dátum1963június 2. (57 éves)
Születési helyKunhegyesMagyarország
Junior klubok
IdőszakKlub
1976–1980Kunhegyesi SE
Profi klubok1
IdőszakKlubMérk. (gól)*
1980–1985Magyarország Bp. Honvéd 
1985–1990Magyarország Debreceni Dózsa 
1990–1992Spanyolország Valladolid 
1992Magyarország Debreceni Dózsa 
1997–1998Magyarország Gyömrő SE19 (78)
2000–2001Magyarország KSE Orosháza23 (32)
2002–2007Magyarország KK Mezőtúr36 (129)
Válogatottság2
1981–Magyarország Magyarország110
Edzőség
IdőszakKlub
2005–2008Magyarország KK Mezőtúr
1 A profi egyesületekben játszott mérkőzések és gólok csak a bajnoki mérkőzések adatait tartalmazzák.
2 Utolsó elszámolt válogatott mérkőzés dátuma:
1990február 6.
* Mérkőzések (gólok száma)
Szerzett érmek
 Magyarország színeiben
Kézilabda
Világbajnokság
ezüst
1986, Svájc

 

Forrás:Wikipédia

Bordás Réka (Kézilabdázó)

A DVSC női kézilabdacsapatának fiatal játékosa, Bordás Réka kézilabdás szülők gyermekeként kezdte bontogatni szárnyait a debreceni utánpótlásban. Átlövő posztról került a beállóba, majd miután végigjárta a korosztályos ranglétrát, az NB1/B-s Nyíradonyban pallérozódott.

Jól ment neki a játék, ám azt talán még ő maga sem gondolta, hogy az idei szezonra mekkorát fordul vele a világ. 2018 tavaszán ugyanis a debreceni vezetés úgy látta jónak, hogy a junior-világbajnok Tóvizi Petra párjaként Rékával pótolja a beállós poszton keletkezett űrt. Ő pedig köszönte szépen a bizalmat, s nekivágott eddigi pályája legnagyobb kihívásának. Hogy jó úton jár, aligha kérdéses, elvégre túl azon, hogy meghatározó játékossá vált klubjában, nemrég a B-válogatott márciusi összetartására is meghívót kapott Kim Rasmussentől.

– Édesapád, Bordás József tagja volt az első és máig egyetlen világbajnoki érmes magyar férfiválogatottnak 1986-ban. Mondhatjuk, hogy törvényszerű és elkerülhetetlen választás volt számodra a kézilabda?

– Természetesen apukámnak hatalmas szerepe volt abban, hogy én is a sportágban kötöttem ki. Szinte minden téren ráütöttem, és mivel már egészen kiskoromban „lelőhetetlen” voltam, teljesen természetes volt, hogy megpróbálkozom a kézilabdával. Amikor még apa edzősködött, rendre elkísértem, és miközben a csapat melegített, mi labdáztunk. Egyébként nem csak ő, hanem anyukám is játszott annak idején, ő NB2-ig jutott irányítóként.

– Jelentett ez bármiféle nyomást számodra a kezdetekkor?

– Nem igazán, mert a szüleim soha nem voltak elfogultak velem, mindig őszintén elmondták a véleményüket, és azt, hogy mit csináltam jól, vagy épp rosszul. Támogatásuk nagyon sokat jelent számomra, nélkülük egészen biztosan nem tartanék itt. S velük együtt megemlíteném a nővéremet is, akinek szintén rengeteget köszönhetek. Talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy ő a legnagyobb szurkolóm!

– Eleinte átlövőként bontogattad a szárnyaid, idővel aztán bekerültél a falba, egy számodra addig teljesen idegen szerepkörbe. Mennyire volt zökkenőmentes az átállás?

– Tizenegy évig játszottam átlövőként, majd a korosztályos csapatunk beálló nélkül maradt, mivel többen „kiöregedtek”. Ezt követően találta ki két utánpótlás edzőnk, Győrvári Viktor és Vida Gergő, hogy próbáljuk meg, elvégre az alkatom ideális a poszthoz. Eleinte persze nehéz volt, szinte teljesen új fejezet kezdődött a pályafutásomban. Meg kellett szokni, de mára, a kezdeti sértettség ellenére is úgy gondolom, megérte váltani.

 

– Miután végighaladtál a DVSC korosztályos ranglétráján, az NB1/B-s Nyíradonyban találtad magad. Most már nyugodtan mondhatjuk, az ott töltött szezon vízválasztónak bizonyult a karrieredben.

– Beállóként jobbára csak védekeztem, így az adonyi egy év fontos mérföldkő volt abból a szempontból is, hogy egyre több lehetőséget kaptam támadásban. Ráadásul Köstner Vilmost jól ismertem korábbról, így minden tekintetben hasznos idényt húztam le ott.

– Mindeközben a DVSC vezetése is figyelt, nem egészen egy esztendővel ezelőtt pedig hivatalossá vált, hogy lehetőséget kapsz a szűk keretben. Ha a nyíradonyi kölcsönjátékra azt mondtuk, fontos mérföldkő, ez hatványozottan érvényes az idei évadra is. Milyen érzésekkel vágtál neki az előtted tornyosuló kihívásnak?

– Volt bennem egy minimális félelem a szezon rajtja előtt, hisz nem tudhattam, mire leszek képes a legmagasabb szinten. Az edzéseken azonban igyekeztem mindent megtenni annak érdekében, hogy megfeleljek az elvárásoknak, és szerencsére a lehetőséget is megkaptam. Talán mondanom sem kell, hogy ez mennyire fontos egy fiatal játékosnak, hiszen önbizalmat ad. Mindemellett a lányok is nagyon befogadók és segítőkészek voltak. Ennek köszönhetően a kezdeti drukk nem nyomta rá a bélyegét a teljesítményemre. Persze, tisztában vagyok azzal, hogy rendkívül hosszú út áll előttem.

 

– Bemutatkoznod aligha kellett a társaknak, hiszen korábban már edzettél a felnőttcsapattal, poszttársad pedig az a Tóvizi Petra lett, akivel szinte együtt nevelkedtél. Most pedig, nem túlzás kijelenteni, hogy nincs olyan DVSC-meccs, ahol legalább az egyikőtök ne brillírozna.

– Az mindenképp komoly előnyt jelentett, hogy a keret nagy részét már ismertem. A fiatalabbakkal kitűnő a kapcsolatom, de ugyanez érvényes a többiekre is. Úgy érzem, idén a közösségünk is nagyon erős, összetartunk és segítjük a másikat. Ami pedig Petrát illeti, nála keresve sem találhatnék jobb társat. Nagyon jól megértjük, kiegészítjük egymást, és nincs bennünk féltékenység a másik iránt, ha történetesen az egyikünknek jobban megy a játék, tudunk örülni a másik sikerének. Talán ennek is köszönhető az, hogy minden meccsen el tudja kapni valamelyikünk a fonalat.

– Szeptemberben hosszútávú szerződést írtál alá a klubnál. Mennyit gondolkodtál az ajánlaton?

– Ez szinte egyáltalán nem volt kérdés számomra, elvégre jól érzem magam Debrecenben, és minden adott ahhoz, hogy továbbfejlődjek.

– Teljesítményedre a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen is felfigyelt, mi több, meghívót is postázott a „B”-keret márciusi összetartására.

– Nagyon meglepődtem, amikor két edzés között otthon pihentem, és edzőnk, Vili bá’ hívott, hogy elsőként közölje velem a hírt.

– Hogy érezted magad az edzőtáborban?

– Nagyon jó volt, hatalmas pluszt adtak a válogatottnál eltöltött napok. Az összetartáson több régi ismerőssel is találkoztam, így nem volt teljesen ismeretlen számomra a közeg, nagyon jó kis társaság alakult ki. Két meccset is játszottunk, melyeken sikerült gólokat szereznem, és megismertem a játékrendszert, amelyben a válogatott játszik. Szerencsére a szövetségi kapitány, Kim Rasmussen is elégedett volt velem, és az edzőtábor végén elmondta, a továbbiakban is figyelni fog. Nekem pedig egyik legfőbb vágyam és célom, hogy állandó szereplője legyek az összetartásoknak, idővel pedig jó lenne a legjobbakkal együtt készülni. Petrának is mondtam, hogy szeretném, ha egy napon a válogatottban is együtt szerepelnénk!

– Néhány szó erejéig érdemes visszakanyarodni a klubszezonhoz, mely lassan a hajrájához közeledik. Mint ismert, december óta ismét együtt dolgozhatsz Köstner Vilmossal. Tisztán látható, hogy a rutinos tréner újbóli szerepvállalása jókorát lendített az együttes szekerén.

– Szakmailag Jensen is kiváló edző volt, viszont nem igazán tudta kézben tartani a csapatot. Ezen a téren hozott előrelépést Vili bá’, akinek mindannyian örültünk, ráadásul őt is nagyon feldobta a lehetőség. Sikerre éhesen és elszántan vágott neki a munkának, ez a fajta mentalitás pedig minket, játékosokat is inspirál.

– Mi lehet a reális elvárás a csapattal szemben a hátralévő fordulókban?

– Szeretnénk minden hátralévő meccset megnyerni, és odaérni a hatodik helyre. Ez nyilván nem lesz egyszerű, de ha mindannyian hiszünk benne, szerintem képesek lehetünk rá!

– S mit láthatnak a szurkolók az idáig rendre agilisan teljesítő Bordás Rékától?

– Mindent meg fogok tenni azért, hogy sikeresen zárjuk a szezont, és természetesen a későbbiekben is arra törekszem majd, hogy tovább fejlődjek, és egyre stabilabb kézilabdázóvá váljak.

 

– Ha távolabbra tekintünk, milyen főbb célok lebegnek a szemed előtt?

– Sportolóként az a legfontosabb, hogy meghatározó játékosa legyek a DVSC-nek. Emellett szeretném folytatni a tanulmányaimat a Debreceni Egyetem sportszervező szakán.

 

ADATLAP

Szerződés2023
Posztbeálló
Mezszám18
BecenévBaba
Magasság / súly184 cm / 83 kg
Születési idő1997. augusztus 26.
Születési helyDebrecen
Tétmérkőzés *71 / 116
(ebből NB-I.) *(56 / 98)
Első NB-I. *19 év 8 hó 24 nap
Utolsó NB-I. *23 év 5 hó 10 nap
Nemzetközi *11 / 12
Egyéni gólcsúcs *7 gól

 

Forrás:Tóth Sándor www.diszpolgar.hu (2019.04.22) , sportstatisztika.com

Kovács Nikolasz (Labdarúgó)

NÉVJEGY

Név: Kovács Nikolasz

Születési dátum: 1999.02.27.

Poszt: védő

2005-ben Kenderesen kezdtem el focizni. Ott él a családom, és a klubnál édesapám az elnök, így a mai napig szeretek hazajárni oda meccsekre. Otthonról elkerülve először Szolnokon majd Debrecenben játszottam, majd 2008-ban kerültem fel Budapestre, ahol több NB I-es klub utánpótlását megjárva igazoltam végül a Honvédhoz. 2014-től vagyok a Honvéd játékosa, volt szerencsém pályára lépni az Európa-ligában is, és úgy érzem ott lett belőlem felnőtt játékos! Egy fél évet töltöttem kölcsönben a Balmazújváros csapatánál, ami hasznos időszak volt, hiszen lehetőségem volt végigjátszani a mérkőzéseket. Végül a balmazújvárosi félév után kerültem ide Ajkára szintén kölcsönbe.

(Forrás és képek :Kovács Nikolasz, fcajka.hu)

Szerencsi Miklós (Labdarúgó)

A kenderesi ifj. Szerencsi Miklós az MTK Budapest második csapatának játékosa, jelenleg támadó poszton játszik legtöbbet, de van, hogy középpályásként vagy szélsőként is helyt kell állnia. Korábban a Sándor
Károly Labdarúgó Akadémia oszlopos labdarúgója volt. Még alig múlt 18 éves, de már komoly sportolói múlttal rendelkezik. Minden esély megvan arra, hogy nevével találkozni fogunk a jövőben magasabb szinteken is, hiszen teljesítménye alapján egyre komolyabb feladatokat kap, szeme előtti célként az
első csapatba jutás lehetősége lebeg. Riportunkban őt kérdeztük sportról, tanulásról, mindennapokról és a jövőről.
-Mikor kezdtél el focizni és milyen indíttatásból?
-Már egészen kicsi koromban, úgy 5-6 évesen szinte minden meccsen ott voltam édesapámmal, – aki szintén focizott- így már akkor a mindennapjaim részévé vált ez a sport. Az alapokat Boda Zoltán tanár úrtól tanultam meg az általános iskola első pár évében.
-Hogyan érzed magad a jelenlegi csapatodban?
-Nagyszerűen. Már 7 éve vagyok az MTK labdarúgója, nagyon sok támogatást kaptam és rengeteg barátot szereztem ez idő alatt.
-Van-e sportolói példaképed?
-Igen, az édesapám.
-Mely eredményedre vagy a legbüszkébb?
-Amire a legbüszkébb vagyok az, hogy az U13-as bajnokságban gólkirály lettem 48 góllal és toronymagasan megnyertük a bajnokságot.
-Melyik csapat nálad a favorit?
-Mindig is az FC Barcelona volt a kedvenc csapatom.
-Más sportágak érdekelnek a focin kívül, űzöd-e ezeket?
-Szeretek kipróbálni új dolgokat, de nem tudok rájuk sok időt és energiát fordítani, mert a foci tölti ki minden szabadidőmet.
-Mondanál néhány szót a tanulmányaidról? Milyen rövid, illetve hosszútávú terveid vannak a továbbtanulás és a sport terén? Szeretnél Magyarországon élni és dolgozni vagy gondolkodsz külföldi karrierben is?
-Idén nyáron sikeresen leérettségiztem a gárdonyi Chernel István Általános Iskola és Gimnáziumban. Azóta csak a focira összpontosítok. Továbbtanulási terveimben természetesen szerepel a főiskola a későbbiekben. Tanulmányaimat a rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon szeretném folytatni. Sport terén egyre közelebb kerülök az élvonalbeli labdarúgáshoz és a célom, hogy egy NB 1-es csapat alapembere legyek. Majd a későbbiekben ki szeretném próbálni magam nemzetközi porondon is.           

Szóba jöhet esetleg az edzősködés is a távolabbi jövőben?
-Igen, természetesen szeretnék ezzel foglalkozni, mivel az aktív pályafutásom után is a foci közelében
akarok maradni.
-Fel lehet készülni lélekben egy mérkőzésre?
-Igen, mert ez is hozzátartozik a profi mentalitáshoz.
-Szerinted mennyire jó a magyar futball és az utánpótlás helyzete?
-Nagy lemaradás van az európai elithez képest mind játékos minőségben, mind nézőszámban. Az
utánpótlás futball elég fejlett és modern, egyre több akadémia épül, és ezek a csapatok megállják a helyüket nemzetközi szinten is. Úgy gondolom, hogy az utánpótlás jó irányba halad.
-Hány meccsed van egy idény alatt?
-Egy szezonban kb. 45-50 meccsünk van.
-Hogyan néz ki egy napod?
-Általában reggel 8 órakor kelek, mert fél 10-re oda kell érnem az edzőközpontba és még edzés előtt ott is reggelizem. Fél 11-kor kezdődik az edzés, ami 1.5 – 2.5 óráig tart. Edzés után ebédelek és a nap további részében a barátnőmmel vagy pihenéssel töltöm a délutánomat.
-Hogyan őrzöd a kondíciódat?
-A hétközi edzésekkel, a hétvégi meccsekkel és külön munkával tudom megőrizni a kondíciómat.
-Szabadidődben mivel foglalkozol szívesen?
-Ha tehetem a barátnőmmel töltöm a szabadidőmet vagy a barátaimmal szervezek közös programokat. Szabad hétvégéimen pedig a családomhoz utazom haza Kenderesre.
-Jövőbeni sportkarrieredhez, tanulmányaidhoz és magánéletedhez is kívánok Neked sok sikert, erőt, egészséget és kitartást!
Köszönöm az interjút!

Az Interjút Ács Éva Andrea készítette 2016 decemberben.

(Forrás:Kenderes Város Krónikája 2016 december Fotó:Szerencsi Miklós)

2020 Július:
 
Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat, hogy klubunk szerződést kötött az ESMTK elleni felkészülési mérkőzés győztes góljának szerzőjével, Szerencsi Miklóssal, aki az MTK-val kötött kooperációs szerződés értelmében egy évre érkezik kölcsönbe Dorogra! Új szerzeményünk válaszolt a dorogifc.hu kérdéseire:
 
DorogiFC.hu: Üdvözlünk Dorogon! Elégedett vagy, hogy nálunk folytatod a pályafutásod? Hogy telt számodra az elmúlt egy hónap?

Szerencsi Miklós: „Természetesen örülök, hogy Dorogon kezdhetem meg az idei szezont! Szerencsére minden zökkenőmentesen zajlott, úgy érzem könnyen be tudtam illeszkedni. Az egész csapat és a stáb is nagyon barátságosan fogadott. Nagyon jók az edzések és a csapaton belüli hangulat is kiváló, így boldog vagyok, hogy itt lehetek!”

DorogiFC.hu: Az ESMTK ellen győztes góllal járultál hozzá a csapat teljesítményéhez, mit vársz az idei NB2-es évtől egyénileg és csapatszinten?

Szerencsi Miklós: „A lehető legtöbb mérkőzésen szeretnék játszani és egyértelműen meg is nyerni ezeket. Úgy gondolom, hogy egyre jobb formába lendül a csapat, nem sok van már hátra a bajnoki rajtig, fontos a jó kezdés és benne van ebben a csapatban, hogy az élbolyban legyünk.”

 
DorogiFC.hu: Van esetleg számszerűen bármilyen célod a góljaid, gólpasszaid tekintve, illetve milyen játékost látnak majd a szurkolóink a pályán a személyedben?

Szerencsi Miklós: „Nincsen számszerű célom, bízom benne, hogy a lehető legtöbb góllal és gólpasszal tudok majd hozzájárulni a csapat sikereihez. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy minél több örömöt szerezzek a szurkolóknak!”

(Forrás és képek:Dorog FC.hu honlapja)

Szél Zsófia (Labdarúgó)

Kenderesen lakom itt kezdtem és itt is fejeztem be az általános iskolai tanulmányaim. Ezután a törökszentmiklósi Székács Elemér Református Gimnázium, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban folytattam középiskolai tanulmányaim, mint mezőgazdász. Az idei tanévben végzek, mint mezőgazdasági technikus. Nagy hangsúlyt fektetek, a labdarúgás utáni évekre hiszen jobb több lábon
állni, ezért beadtam a jelentkezésem a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem mezőgazdasági mérnöki karra. Igazolt labdarugói éveimet Kisújszálláson kezdtem el 9 évesen, ahol fiúk közt sikerült elsajátítanom a labdarúgás alapjait. Innen a Budapesti Honvédhoz igazoltam, ahol 2,5 évig irányítottam a csapatot, mint csapatkapitány belső védő posztról. Heti 3-4 alkalommal jártam fel edzésekre és meccsekre egyaránt. Szerepet kaptam egy Nb1-es meccsen is ami jó tanulópénz volt arra, hogy megtapasztaljam milyen az élvonal ritmusa. Ingáztam a suli és az akadémia közt, minden percem be volt osztva. Majd 2018-ban Megkeresett a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője, Luca Marius, hogy szeretné, ha a csapatában játszanék. Több, hosszas beszélgetés után döntöttem úgy, hogy Szolnokra igazolok. Első sorban a tanulmányaim miatt is, majd ahogy jobban megismertem a klubbot láttam, hogy minden adottság meg van például a rehabilitációs szoba. Nagyon megtetszett a közeg a játékosok is nyitottak voltak így a beilleszkedéssel nem voltak problémáim, valamint az edzői magabiztosság és mentalitás egyezett az én elképzelésemmel. A tavalyi szezonban a csapatkapitányi karszalagot is megkaptam.


Hogyan kerültél kapcsolatba a labdarúgással?
Általános iskolai testnevelés órán találkoztam először a sportággal, már akkor nagyon megtetszett. Később több sportot is kipróbáltam, például tenisz, úszás, de a labdarúgás tetszett a legjobban.
Milyen célokat tűztél ki a labdarúgással kapcsolatban?
Profi játékos karrier az álmom. 2019 nyarán meg is volt rá a lehetőségem ezt mutatja az, hogy egy 3 napos próbajátékon vettem részt a Ferencvárosnál, amin megfeleltem ám akkor úgy döntöttem szüleim tanácsára, hogy az érettségi miatt még ne vágjak bele. Bízom abban, hogy a későbbiekben még lesz lehetőségem magasabb szinten is pályára lépni.

Játékos adatlap
NévSZÉL ZSÓFIA
Születési idő2001. 10. 29.
Kor19
Aktuális KlubSZOLNOKI MÁV UFC (Labdarúgás)
 
Karrier:
111 mérkőzés (87 szer Kezdő), 38 Gól, 6 sárga lap, 0 piroslap (2021. februári MLSZ adatbanki adatok)
 
Forrás:Szél Zsófia, illetve MLSZ Adatbank 2021. február)

Tóth Péter (Erős ember)

(a mottóm: Minden fejben dől el)
1989-ben születtem Karcagon. Kenderesen nevelkedtem így mondhatjuk, hogy tősgyökeres Kenderesi vagyok. Ide jártam Óvodába is. Már akkor is szerettem a mozgást. Ide jártam Óvodába is. Már akkor is szerettem a mozgást.
 
Az óvoda után 1995-ben megkezdtem tanulmányaimat a Kenderesi Általános Iskolában. Itt kezdődött minden. A tanulás mellett sok energiát fektettem a testnevelés órákba, kosaraztam és fociztam egyaránt.2000-ben Boda Zoltán tanár úrnak köszönhetően elkezdtem atlétikázni. Kenderesen minden edzésen megjelentem és mindamellett hogy fejlődtem, elszánt is lettem. A kemény edzések meghozták a munkánk eredményét. 2002-ben sikerült a Megyei Atlétikai versenyre bekerülni, ahol 3. helyen végeztem. Ennek köszönhetően felkérést kaptam a Szolnoki Atlétikai Szövetség Vezetőjétől Ecseki Tibortól, hogy tagja legyek az ő szövetségüknek és edzek ott náluk. Innentől kezdve nem volt megállás. A versenyek egymás után jöttek sorra, helyt kellett állnom az itthoni edzéseken és versenyeken is. Mindemellett Szolnokon is. Több országos bajnoki címet sikerült szereznem egyéniben és csapatban is. 2003-ban megkezdtem tanulmányaimat a Szolnoki Építészeti és Faipari Szakközépiskolában.

Az új ismeretségeknek, új barátoknak köszönhetően 2007-ben felkeltették az érdeklődésemet a konditermes edzések. Így az atlétikát felváltotta az erőemelés . Az első ilyen versenyem a szakközépiskolákban kerültek megrendezésre. Rengeteg fekvenyomó versenyen vettem részt. Voltak dobogós helyezéseim is, de voltak nem dobogósak is. Itt jöttem rá, hogy még keményebben kell küzdenem. 2008-ban ismerkedtem meg az erősember sporttal. 2011-ig minden sulis versenyen részt vettem a szakközép iskolai éveim alatt. Nagyon megtetszett ez a fajta verseny, mert több versenyszámból áll, és nagyobb a kihívás. Sajnos az iskolás éveket a nagybetűs élet követte.

2011 év végén elkezdtem a katonai pályafutásom. A rengeteg gyakorlat, képzések, missziók miatt a versenyzés háttérbe szorult. De az edzéseket nem hanyagoltam, mert egy kemény nap végén a legjobb stresszleveztő. Az évek alatt figyelemmel kísértem a közösségi platformokon a versenyeket. Különböző szövetségek csoportjába is beléptem. 2021-ben jött az elhatározás, Újra indulni fogok versenyen. Egy ismerősöm, aki ebben a sportban egy kiváló versenyző rávett, hogy induljak egy kamionhúzó versenyen.

Megtört a jég, innentől kezdve ismét nem volt megállás. Még egy 85.5 tonnás mozdonytoló versenyen is részt vettem két kategóriában ahol az egyikben dobogós 3. helyet értem el. 2022-ben a CESA szövetség versenyzőjeként vittem végig az évet. Az 5. forduló végére összetettben 1. helyen végezve elhoztam a Cesa Liga Bajnoki Címet.

Ebben az évben egy álmomat is sikerült feleségemmel megvalósítanunk. Megszerveztük itt kenderesen az I. Kenderesi Erőfesztet. Rengeteg munkánk volt benne rengeteg támogatóval. Szeretnénk majd, hogy ez a verseny hagyomány legyen kenderesen. Jövőre szeretnék még többet kihozni magamból. 2022-ben sikerült majdnem minden eszközt beszereznem a felkészüléshez, de minden versenyen megismerkedek valami új feladattal és ezáltal új eszközzel is. Párom örömére mindig kerül valami újdonság a „játszóterünkre”. Sok mindent tanultam ettől a sporttól, kitartást, elszántságot, tiszteletet és még sorolhatnám.
Köszönöm a családomnak a támogatást is és a türelmüket is. Az edőtársaknak a segítséget az edzések alatt, illetve az edzőmnek is abban, hogy segíti a fejlődésem.

Forrás és fotók:Tóth Péter

Hírek, információk

Események, rendezvények

Kenderes Városi Rendőrőrs

Sürgősségi Hibabejelentő Számok:

Gáz (Tigáz Zrt.): 06-80-300-300

Villany (E.On: 06-80-210-310

Víz (Trv. Zrt): 06-80-205-157